Meld je aan als steunpilaar

Wanneer je CF hebt, of naaste van iemand met CF bent, heb je in de loop der tijd veel ervaring opgedaan. Bewust, en vaak ook onbewust, heb je oplossingen bedacht of manieren gevonden om er mee om te gaan. Met deze waardevolle ervaringen kun jij anderen die hierin zoekende zijn enorm helpen!
Wil jij ook graag andere mensen met CF, andere ouders van kinderen met CF, of andere naasten helpen? Bijvoorbeeld door het bieden van een luisterend oor, of het beantwoorden van vragen over jouw ervaringen? Lees hieronder dan de spelregels en meld je aan. 

Spelregels steunpilaar worden

Ik wil steunpilaar worden

 1. Je bent 18 jaar of ouder.
 2. Je hebt zelf CF, je bent ouder/verzorger van een kind met CF, partner of andere naaste, of nabestaande van iemand met CF.
 3. Je hebt ervaringen opgedaan in het leven met CF.
 4. Je kunt goed luisteren en je kunt je eigen verhaal op de achtergrond stellen. Het gaat er namelijk om dat jij het verhaal van jouw match centraal stelt.
 5. Je volgt een korte training voordat je echt aan de slag gaat. Je hebt eens in de zoveel tijd contact met de andere steunpilaren. Om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.
 6. We vragen je je te registreren en aan te melden als steunpilaar op deze website. Zo kunnen we in een beveiligde omgeving matches maken tussen steunpilaren en mensen die contact met steunpilaren willen. 
 7. Wanneer je je hebt aangemeld, neemt de coördinator van CF-connect binnen drie werkdagen telefonisch contact met je op. In vakantieperiodes kan dit iets langer duren.
 8. Bij de telefonische intake gaat de coördinator van CF-connect met je in gesprek, om zo te kunnen beoordelen of jij een geschikte steunpilaar zou kunnen zijn.
 9. Het kan zijn dat er op enig moment voldoende steunpilaren zijn. Dan bewaren we graag jouw gegevens graag voor een eventueel later moment. Ook kan het soms best even duren voordat er een passende match is.
 10. Je tekent bij registratie voor onze privacyvoorwaarden
 11. Je behandelt de tussen jou en jouw match gedeelde informatie als strikt vertrouwelijk en deelt deze niet met derden. Je verwijdert schriftelijk (mail/app) tussen jullie beiden gedeelde vertrouwelijke/persoonlijke informatie na afloop van het contact.

Vraag een steunpilaar aan

Soms is het fijn om een luisterend oor te vinden bij iemand die heeft meegemaakt wat jij nu meemaakt. Iemand die als geen ander begrijpt waar jij mee te maken hebt. Ook wanneer je tegen zaken aanloopt, waar jij nog geen oplossingen voor gevonden hebt, kan het helpen te horen hoe anderen dit hebben aangepakt. Ook voor jou staat er daarom nu een ervaringsdeskundige steunpilaar klaar met wie je een-op-een kunt praten. Wil jij ook graag in contact komen met een van onze steunpilaren? Lees dan hieronder de spelregels en meld je aan.

Spelregels contact met een steunpilaar

Ik wil graag contact met een steunpilaar

 1. Je bent 16 jaar of ouder.
 2. Je hebt zelf CF, je bent ouder/verzorger van een kind met CF, je bent een partner of familielid, of nabestaande van iemand met CF.
 3. We vragen je je te registreren, en je aan te melden als aanvrager van contact met een steunpilaar, op deze website. Zo kunnen we in een beveiligde omgeving matches maken tussen steunpilaren en mensen die contact met steunpilaren willen. 
 4. Wanneer je je hebt aangemeld neemt de coördinator van CF-connect telefonisch contact met je op, binnen drie werkdagen, om te beoordelen of jouw vragen kunnen worden beantwoord door een van onze steunpilaren. In vakantietijd kan het wat langer duren voordat contact wordt opgenomen.
 5. Als jouw vragen kunnen worden beantwoord door een steunpilaar, word je zo snel mogelijk in contact gebracht met een ervaringsdeskundige steunpilaar die het best bij jou past.
 6. Hierna hebben jullie maximaal een keer per week contact, gedurende maximaal drie maanden.
 7. Jullie kunnen samen contact hebben via mail, telefoon (beeldbellen) of app. Jij en jouw steunpilaar maken hier samen afspraken over.
 8. Wanneer er bijzonderheden zijn, of het contact verloopt niet zoals gewenst of bedoeld, dan kun je contact opnemen met de coördinator van CF-connect.
 9. Nadat het contact met jouw steunpilaar is afgerond, zal de coördinator van CF-connect opnieuw telefonisch contact met je opnemen en vragen hoe jij het contact met jouw steunpilaar hebt ervaren.
 10. Je tekent bij registratie voor onze privacyvoorwaarden, waarbij van essentieel belang is dat zowel jij, als jouw steunpilaar, de tussen jullie gedeelde informatie als strikt vertrouwelijk behandelt, en niet met derden deelt. Je verwijdert schriftelijke (mail/app) tussen jullie beiden gedeelde persoonlijke informatie na afloop van het contact. 
 11. Wanneer je op een later moment opnieuw contact wilt hebben met een van onze steunpilaren dan kan dit. Je hoeft je dan niet opnieuw te registeren, maar kunt direct contact aanvragen. Het contact zal verder net zo verlopen als hierboven beschreven.
HomeThema'sErvaringsverhalenSteunpilaren