Spelregels contact aanvragen met een steunpilaar

Hoe werkt het aanvragen van contact met een steunpilaar?

 1. Je bent 16 jaar of ouder.
 2. Je hebt zelf CF, je bent ouder/verzorger van een kind met CF, je bent een partner of familielid, of nabestaande van iemand met CF.
 3. We vragen je je te registreren, en je aan te melden als aanvrager van contact met een steunpilaar, op deze website. Zo kunnen we in een beveiligde omgeving matches maken tussen steunpilaren en mensen die contact met steunpilaren willen. 
 4. Wanneer je je hebt aangemeld neemt de coördinator van CF-connect telefonisch contact met je op, binnen drie werkdagen, om te beoordelen of jouw vragen kunnen worden beantwoord door een van onze steunpilaren. In vakantietijd kan het wat langer duren voordat contact wordt opgenomen.
 5. Als jouw vragen kunnen worden beantwoord door een steunpilaar, word je zo snel mogelijk in contact gebracht met een ervaringsdeskundige steunpilaar die het best bij jou past.
 6. Hierna hebben jullie maximaal een keer per week contact, gedurende maximaal drie maanden.
 7. Jullie kunnen samen contact hebben via mail, telefoon (beeldbellen) of app. Jij en jouw steunpilaar maken hier samen afspraken over.
 8. Wanneer er bijzonderheden zijn, of het contact verloopt niet zoals gewenst of bedoeld, dan kun je contact opnemen met de coördinator van CF-connect.
 9. Nadat het contact met jouw steunpilaar is afgerond, zal de coördinator van CF-connect opnieuw contact met je opnemen en vragen hoe jij het contact met jouw steunpilaar hebt ervaren.
 10. Je tekent bij registratie voor onze privacyvoorwaarden, waarbij van essentieel belang is dat zowel jij, als jouw steunpilaar, de tussen jullie gedeelde informatie als strikt vertrouwelijk behandelt, en niet met derden deelt. Je verwijdert schriftelijke (mail/app) tussen jullie beiden gedeelde persoonlijke informatie na afloop van het contact. 
 11. Wanneer je op een later moment opnieuw contact wilt hebben met een van onze steunpilaren dan kan dit. Je hoeft je dan niet opnieuw te registeren, maar kunt direct contact aanvragen. Het contact zal verder net zo verlopen als hierboven beschreven.

‚ÄčHier kun je contact met een van onze ervaringsdeskundige en getrainde steunpilaren aanvragen.