Spelregels steunpilaar worden

Wat zijn de spelregels als je graag steunpilaar wilt worden?

 1. Je bent 18 jaar of ouder.
 2. Je hebt zelf CF, je bent ouder/verzorger van een kind met CF, partner of andere naaste, of nabestaande van iemand met CF.
 3. Je hebt ervaringen opgedaan in het leven met CF.
 4. Je kunt goed luisteren en je kunt je eigen verhaal op de achtergrond stellen. Het gaat er namelijk om dat jij het verhaal van jouw match centraal stelt.
 5. Je volgt een korte training voordat je echt aan de slag gaat. Je hebt eens in de zoveel tijd contact met de andere steunpilaren. Om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.
 6. We vragen je je te registreren en aan te melden als steunpilaar op deze website. Zo kunnen we in een beveiligde omgeving matches maken tussen steunpilaren en mensen die contact met steunpilaren willen. 
 7. Wanneer je je hebt aangemeld, neemt de coördinator van CF-connect binnen drie werkdagen telefonisch contact met je op. In vakantieperiodes kan dit iets langer duren.
 8. Bij de telefonische intake gaat de coördinator van CF-connect met je in gesprek, om zo te kunnen beoordelen of jij een geschikte steunpilaar zou kunnen zijn.
 9. Het kan zijn dat er op enig moment voldoende steunpilaren zijn. Dan bewaren we graag jouw gegevens graag voor een eventueel later moment. Ook kan het soms best even duren voordat er een passende match is.
 10. Je tekent bij registratie voor onze privacyvoorwaarden
 11. Je behandelt de tussen jou en jouw match gedeelde informatie als strikt vertrouwelijk en deelt deze niet met derden. Je verwijdert schriftelijk (mail/app) tussen jullie beiden gedeelde vertrouwelijke/persoonlijke informatie na afloop van het contact.

Hier kun je je aanmelden als steunpilaar.