Uitgelicht
Brenda, 32 jaar - Steunpilaar
·
· Ik heb zelf CF
Geplaatst in thema: Werk

“CF en mijn baan”

Ik had een baan van 40 uur, echter dit kostte mij te veel energie en mijn week bestond vrijwel alleen uit werken. Omdat ik gedetacheerd was, kon ik niet minder gaan werken, het detacheerbedrijf hanteerde namelijk alleen een werkweek van 40 uur. Ik zat in een traineeship van twee jaar, dus ik kon niet zomaar ontslag nemen.
Mijn leidinggevende van het bedrijf waar ik werkte, was wél akkoord met een dag minder werken. Ik vond het heel lastig om mijn werkgever van het detacheerbureau te overtuigen dat 40 uur écht te veel was met mijn gezondheid, en dat ik een exacerbatie wilde voorkomen. Uiteindelijk is dit, in een lastig en emotioneel gesprek, wel gelukt. Ik ben weg gegaan bij het detacheerbureau. Ik ben toen direct in dienst gekomen bij het bedrijf waar ik gedetacheerd was en in overleg met mijn leidinggevende ben ik 32 uur gaan werken.

Na een half jaar 32 uur per week gewerkt te hebben (waarvan 1 dag in de week thuis), kwam ik erachter dat ik het nog steeds lastig vond om balans te vinden tussen werk en privé. Ik merkte dat ik veel moe was en in mijn privé dingen liet, omdat ik de volgende dag weer fit op het werk wilde zijn. Ik heb hier maanden over na zitten denken; “wat is het beste voor mijn gezondheid?”.
Uiteindelijk heb ik, ook in overleg met mijn arts, besloten dat het echt beter zou zijn als ik nog iets minder ging werken. Wat ik voornamelijk merkte is dat 8 uur werken op een dag erg belastend is. Hierdoor kwam ik aan het eind van de middag moe thuis. En zat ik de rest van de avond alleen maar op de bank om vervolgens rond 20:30/21:00 uur mijn bed in te gaan, in de hoop de dag erna weer fris en fruitig te zijn.
In overleg met de bedrijfsarts hebben we besloten om twee uur per dag minder te gaan werken. Sinds maart 2020 werk ik nu vier dagen van zes uren, in plaats van vier dagen van acht uren. Ook werk ik een van die vier dagen vanuit huis.

Het weekend nadat ik dit gesprek met de bedrijfsarts had, en ik nog niet eens een week met minder uren draaide, had ik gelijk al een soort van rust in mijn hoofd. Het idee dat ik geen volle dagen meer hoefde te werken voelde heel fijn. Ik heb nu een aantal weken van vier keer zes uren werken achter de rug. Dit geeft mij meer ruimte om te sporten en leuke dingen te doen. Ik kan wat meer uitrusten en de werkdagen kosten minder energie. Ik ben dus erg blij met deze keuze. Ik vind werk erg belangrijk in het leven, maar het moet niet ten koste gaan van al het andere. Genieten staat nog steeds op nummer één!

Brenda, 32 jaar - Steunpilaar
Ik ben Brenda en ik heb CF. Ik werk in de ict en ik ben ook steunpilaar omdat ik graag anderen met CF wil helpen door het bieden van een luisterend oor.
Vraag contact aan met een steunpilaar

Gerelateerd aan

·
Chanine, 39 jaar
·
Stan, 43 jaar
·
Maarten, 38 jaar

Wil jij ook anderen helpen met jouw verhaal?

Deel jouw verhaal
HomeErvaringsverhalenSteunpilaren