Marijke, 37 jaar
·
· Ik heb een familielid met CF
Geplaatst in thema: Geldzaken & verzekeringen

“Een overlijdensrisicoverzekering hoeft niet duur te zijn”

Jarenlang dacht ik dat een koophuis er voor mij niet in zou zitten. Ik was bang dat ik door mijn CF een heel dure overlijdensrisicoverzekering zou moeten nemen. Of dat we de hypotheek alleen op het salaris van mijn vriend zouden kunnen krijgen. We besloten ons er niet door te laten tegenhouden en gewoon op huizenjacht te gaan. We vonden een geweldig huis en konden gelukkig makkelijk een hypotheek krijgen. Ook omdat een overlijdensrisicoverzekering niet bij alle hypotheekverstrekkers verplicht is. Die overlijdensrisicoverzekering kwam wel, daar maakte ik me geen zorgen meer over. We hadden een plan B bedacht om desnoods zelf maandelijks te gaan sparen, mocht de premie heel hoog zijn, maar dat viel dus heel erg mee.

Via de NCFS kwam ik terecht bij ICZ, zij regelen overlijdensrisicoverzekeringen voor chronisch zieken. Op hun site vulde ik een vragenlijst in om te zien of zij iets voor mij konden betekenen. De adviseurs vertelden me dat ze veel ervaring hebben met het verzekeren van CF’ers, dus het voelde meteen vertrouwd. Ik werd ontzettend goed geholpen.

Ten eerste is het fijn dat een bemiddelaar voor jou uitzoekt wat de mogelijkheden zijn. Aangezien ik er zelf geen verstand van heb en niet maanden bezig wilde zijn met verschillende aanbieders en eventueel steeds afgewezen te worden.

Nog steeds vond ik spannend wat de uitslag zou worden, ik hield alsnog wel rekening met een verzekering van 100 euro per maand, dan kon het alleen maar meevallen. En meevallen deed het: ik kwam uiteindelijk uit om een maandelijkse premie van 9 euro! Da's alsnog 6 euro duurder dan die van mijn gezonde vriend, maar het viel me zó mee. Ik was minstens zo blij met deze uitslag, als met het verlossende woord dat het huis voor ons was!

Marijke, 37 jaar
Marijke (34) en ik heb CF.

Wil jij ook anderen helpen met jouw verhaal?

Deel jouw verhaal
HomeErvaringsverhalenSteunpilaren